Stanovení dusičnanů v pitných vodách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení dusičnanů v pitných vodách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bednařík, Vratislav
dc.contributor.author Parmová, Iva
dc.date.accessioned 2013-10-13T18:13:09Z
dc.date.available 2013-10-13T18:13:09Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25191
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá problematikou dusičnanů v potravinách a v pitné vodě. Kromě koloběhu dusíku uvádí především účinky dusičnanů na lidské zdraví a dále pak přehled metod, které slouží k laboratornímu stanovení dusičnanů. Cílem této práce bylo stanovit dusičnany v různých balených pitných vodách různými metodami a tyto výsledky porovnat. cs
dc.format 46 s. cs
dc.format.extent 4452293 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Dusičnany cs
dc.subject dusík cs
dc.subject voda cs
dc.subject methemoglobin cs
dc.subject methemoglobinemie cs
dc.subject mikroorganizmy cs
dc.subject Nitrates en
dc.subject nitrogen en
dc.subject water en
dc.subject methemoglobin en
dc.subject methemoglobinemia en
dc.subject microorganisms en
dc.title Stanovení dusičnanů v pitných vodách cs
dc.title.alternative Determination of Nitrate in Drinking Water en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2013-06-19
dc.description.abstract-translated The theoretical part presents the problem of nitrates in food and drinking water. The thesis presents nitrogen cycle, primarly nitrate effects on human healthy and further overview of the methods that are used for laboratory determination of nitrate. The aim of this thesis was to determine nitrate from various bottled water by using different methods and compare results. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25822
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
parmová_2013_bp.pdf 4.246Mb PDF View/Open
parmová_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
parmová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account