[NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

[NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: [NEOBHÁJENO] Ječný kvasný chléb
Autor: Křápková, Lenka
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Téma bakalářské práce je výroba ječného kvasného chleba za použití fermentační technologie. Cílem bylo vytvořit vhodnou recepturu a stanovit technologický postup pro výrobu ječného kvasného chleba, který by byl pro zákazníky přijatelný svým složením a chutí. Jako rostlinný materiál byl použit bezpluchý ječmen KM 2084, který byl fermentován za pomocí bakterií mléčného a octového kvašení na kvas. Kvas byl dále použit na výrobu chlebového těsta, z kterého následně byl upečen chléb. Důkaz byl kladen na reologické a senzorické vlastnosti chleba Pro ječný kvasný chléb je typická příchuť ječmene, která je pro mnohé nepříjemná. U pečený ječný kvasný chléb má oproti běžnému konzumnímu chlebu menší objem, sníženou stabilitu těsta, ale větší a pravidelnější pórovitost střídy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25500
Datum: 2013-01-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: F 30683


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
křápková_2013_bp.pdf 2.316Mb PDF Zobrazit/otevřít
křápková_2013_vp.doc 99Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
křápková_2013_op.pdf 1.404Mb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet