Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti stanovení aminokyselin v potravinách
Autor: Matušů, Markéta
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: V předkládané práci je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus a jejich výskyt v potravinách a jsou popsány vlastnosti aminokyselin. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení aminokyselin. Je vysvětlen princip hydrolýz při stanovení a jsou popsány některé chromatografické metody, především kapalinová chromatografie. V poslední kapitole jsou uvedeny vlastnosti a metody stanovení využitelného lysinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2755
Datum: 2007-06-04
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 5395


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
matušů_2007_bp.pdfZablokované 784.6Kb PDF
matušů_2007_vp.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
matušů_2007_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet