Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium vlastností sacharolytické bakterie Verrucomicrobium sp. GD
Autor: Jurečková, Sylvie
Vedoucí: Růžička, Jan
Abstrakt: V bakalářské práci byla studována gellan degradující bakterie Verrucomicrobium sp. GD, charakteristická tvorbou prosték. Experimentálně bylo zjištěno, že tvorba těchto útvarů je pozorovatelná při kultivaci kultury v tekutém minerálním médiu s gellanem. Dále se práce zabývala možností rozkladu flatulentních sacharidů luštěnin kulturou GD. Nejobsáhlejší část byla věnována testování schopnosti kultury Verrucomicrobium sp. GD omezovat tvorbu biofilmů u klinicky a potravinářsky významných bakterií, kde bylo zjištěno, že kultura GD inhibuje tvorbu biofilmu u kultury Staphylococcus aureus CCM 3953 a u několika kultur Pseudomonas aeruginosa, konkrétně kmenů Pseudomonas aeruginosa FT 1, FT 2 a FT 3.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28237
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 33766


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jurečková_2014_dp.pdf 3.170Mb PDF Zobrazit/otevřít
jurečková_2014_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jurečková_2014_op.pdf 70.11Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet