Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín
Autor: Marková, Nikola
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Předložená bakalářská práce se zabývá stanovením anthokaninových barviv v červeném víně metodami spektrální analýzy. U vybraných odrůdových vín Dornfelder, Rulandské modré, Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Směs vín byla stanovena hustota vína pyknometricky, dále bylo stanoveno množství anthokyaninových barviv, barevné intenzity a odstín analyzovaných vzorků červených vín. Stanovením trichromatických charakteristik byly zjištěny tři základní vlastnosti vína: jas, sytost a barevný odstín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28244
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 33778


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
marková_2014_dp.pdf 1.329Mb PDF Zobrazit/otevřít
marková_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
marková_2014_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet