Aditiva na bázi polysacharidů upravující texturu
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Radkovičová, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:47Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:47Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28247
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce pojednává o rozdělení a vlastnostech jednotlivých polysacharidů, které se uplatňují jako přídatné látky v potravinách. V práci je uvedeno a vysvětleno jejich chemické složení, zařazení v jednotlivých skupinách a aplikace v potravinách. V přílohách jsou uvedeny konkrétní výrobky, které v sobě obsahují tyto aditiva na bázi polysacharidů. |
|
dc.format |
55 s. (11 331 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
polysacharidy
|
cs |
dc.subject |
přídatné látky
|
cs |
dc.subject |
aditiva
|
cs |
dc.subject |
polysaccharides
|
en |
dc.subject |
additives
|
en |
dc.title |
Aditiva na bázi polysacharidů upravující texturu |
|
dc.title.alternative |
Polysaccharides´Aditives Conditioning a Texture |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2014-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the distribution and characteristics of individual polysaccharides, which are used as additives in food. The work is described and explained by their chemical composition, classification in individual groups and applications in foods. The annexes contain specific products, which contain the following additives based on polysaccharides. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25593
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-16 |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam