Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Autor: Gurská, Eliška
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem přídavku samotné amarantové moučky a taktéž její kombinací s fosforečnanem na technologické vlastnosti jemně mělněných masných výrobků. Na základě výsledků ztrát vařením, z předešlého výzkumu, byl vybrán dihydrogendifosforečnan sodný o koncentracích 0,20 % a 0,40 % (w/w) a k němu byla přidávána amarantová moučka o koncentracích 0,00 - 2,00 % (w/w) po kroku 0,25 %. Z technologických vlastností bylo sledováno pH, ztráty vařením (CL), vaznost vody (WHC) a z hlediska texturních vlastností byla sledována tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost masného výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28423
Datum: 2014-01-10
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 34042


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
gurská_2014_dp.pdf 1.819Mb PDF Zobrazit/otevřít
gurská_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
gurská_2014_op.doc 100Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet