Nutriční hodnocení hotových pokrmů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční hodnocení hotových pokrmů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční hodnocení hotových pokrmů
Autor: Ciprysová, Zuzana
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah aminokyselin 68,11 g/kg a hodnota EAAI byla 72,41 %. Jeho energetická hodnota byla 1791,3 kJ/300g. Hodnota obsahu aminokyselin v Pikantním rizotu byla 52,49 g/kg a EAAI byl 66,93 %, což byla nejižší hodnota. Jeho energetická hodnota byla 2004,9 kJ/300g.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2971
Datum: 2009-06-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5263


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ciprysová_2007_bp.pdf 648.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
ciprysová_2007_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ciprysová_2007_op.doc 51.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet