Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Hořavová, Monika
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:26:44Z
dc.date.available 2015-07-24T12:26:44Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31126
dc.description.abstract V teoretické části bakalářské práce jsou charakterizovány alkaloidy. Teoretická část se také zabývá charakterizací kofeinu, jeho vlastností a výskytu. Popsány jsou i metody běžně používané ke stanovení kofeinu. Experimentální část je zaměřena na stanovení kofeinu v kávě a instantních kávových nápojích chromatografickou metodou HPLC s UV detekcí.
dc.format 53 s.
dc.format.extent 1672669
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alkaloidy cs
dc.subject kofein cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject káva cs
dc.subject kávové nápoje cs
dc.subject alkaloids en
dc.subject caffeine en
dc.subject HPLC en
dc.subject coffee en
dc.subject coffee beverages en
dc.title Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích
dc.title.alternative Characterization of Alkaloids and Caffeine Analysis in Coffee Drinks
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bubelová, Zuzana
dc.date.accepted 2015-06-17
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of the thesis alkaloids, caffeine, its properties and occurrence are characterized. In this section the methods commonly used for determination of caffeine are also describe. The experimental part is focused on the determination of caffeine in coffee and instant coffee beverages by chromatographic method HPLC with UV detection.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33762
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-04


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hořavová_2015_dp.pdf 1.595Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hořavová_2015_op.pdf 530.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hořavová_2015_vp.pdf 529.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet