Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Hořavová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31126
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části bakalářské práce jsou charakterizovány alkaloidy. Teoretická část se také zabývá charakterizací kofeinu, jeho vlastností a výskytu. Popsány jsou i metody běžně používané ke stanovení kofeinu. Experimentální část je zaměřena na stanovení kofeinu v kávě a instantních kávových nápojích chromatografickou metodou HPLC s UV detekcí. |
|
dc.format |
53 s. |
|
dc.format.extent |
1672669 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
alkaloidy
|
cs |
dc.subject |
kofein
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
káva
|
cs |
dc.subject |
kávové nápoje
|
cs |
dc.subject |
alkaloids
|
en |
dc.subject |
caffeine
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
coffee
|
en |
dc.subject |
coffee beverages
|
en |
dc.title |
Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích |
|
dc.title.alternative |
Characterization of Alkaloids and Caffeine Analysis in Coffee Drinks |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2015-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of the thesis alkaloids, caffeine, its properties and occurrence are characterized. In this section the methods commonly used for determination of caffeine are also describe. The experimental part is focused on the determination of caffeine in coffee and instant coffee beverages by chromatographic method HPLC with UV detection. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33762
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-04 |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam