Peptidy a proteiny mléka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Peptidy a proteiny mléka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Peptidy a proteiny mléka
Autor: Balajková, Adéla
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Mléko jakožto sekret mléčné žlázy savců, obsahuje kromě mléčného tuku a laktosy, významnou skupinu bílkovin a peptidů. Tyto látky jsou velmi důležité z nutričního hledis-ka, význam peptidů spočívá v úpravě trávicího traktu, krevního tlaku Dělí se z hlediska fyziologické a biologické funkce. Bílkoviny mléka dělíme na dvě hlavní skupiny, kasein a syrovátkové bílkoviny. Tyto skupiny mají rozdílné zastoupení aminokyselin a to má vliv na jejich funkčnost. Jejich přítomnosti se využívá v potravinářském průmyslu, např. při srážení mléka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3185
Datum: 2007-06-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5257


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
balajková_2007_bp.pdf 1.477Mb PDF Zobrazit/otevřít
balajková_2007_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
balajková_2007_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet