Peptidy a proteiny mléka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Peptidy a proteiny mléka

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Balajková, Adéla
dc.date.accessioned 2010-07-14T21:38:34Z
dc.date.available 2010-07-14T21:38:34Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/3185
dc.description.abstract Mléko jakožto sekret mléčné žlázy savců, obsahuje kromě mléčného tuku a laktosy, významnou skupinu bílkovin a peptidů. Tyto látky jsou velmi důležité z nutričního hledis-ka, význam peptidů spočívá v úpravě trávicího traktu, krevního tlaku Dělí se z hlediska fyziologické a biologické funkce. Bílkoviny mléka dělíme na dvě hlavní skupiny, kasein a syrovátkové bílkoviny. Tyto skupiny mají rozdílné zastoupení aminokyselin a to má vliv na jejich funkčnost. Jejich přítomnosti se využívá v potravinářském průmyslu, např. při srážení mléka. cs
dc.format 48 cs
dc.format.extent 1549235 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléko cs
dc.subject proteiny cs
dc.subject peptidy cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject milk en
dc.subject protein en
dc.subject peptide en
dc.subject amino acid en
dc.title Peptidy a proteiny mléka cs
dc.title.alternative Peptide and protein of milk en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2007-06-19
dc.description.abstract-translated Milk is a secretion of lacteal gland of mammal containing important group of protein and peptide except milk fat and laktose. These substances are important for nutritional view-point, signification of peptide is in regulation of GIT, blood pressure Milk proteins are devided out on two groups, casein and whey protein. These groups have different amino acids and they can influence the function of bodies. Their present may be taken advantage of food industry, e.g. milk coagulation. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5257
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
balajková_2007_bp.pdf 1.477Mb PDF Zobrazit/otevřít
balajková_2007_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
balajková_2007_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet