Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin
Autor: Holas, Ondřej
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: V přírodě vytváří mikroorganizmy mikrobiální společenstva, jejichž diverzita je typická druhovou bohatostí a relativním zastoupením druhů. Cílem bakalářské práce bylo popsat metody, které lze použít ke studiu mikrobiální diverzity potravin. V současnosti se stále více využívají metody bez potřeby kultivace. Mikrobiální diverzita potravin rostlinného a živočišného původu se zásadně odlišuje. V praktické části byla zkoumána mikroflóra jedlého hmyzu a jedlého květu. Pro stanovení mikrobiální diverzity byly použity molekulární metody ARDRA a TGGE. Ve vzorcích jedlého hmyzu byla prokázána velká mikrobiální rozmanitost, zatímco jedlý květ měl mikroflóru znatelně chudší.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31955
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38462


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
holas_2015_dp.pdf 1.866Mb PDF Zobrazit/otevřít None
holas_2015_op.pdf 632.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
holas_2015_vp.pdf 150.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet