Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka
Autor: Slintáková, Kateřina
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo optimalizovat výrobu polotvrdých zrajících sýrů holandského typu z kozího mléka a vybrat vhodnou kulturu pro inokulaci mléka. V laboratorních podmínkách byly vyrobeny sýry holandského typu, k jejichž produkci byly použity odlišné kultury. Na vzorcích pak byla provedena, po stanovené době zrání, základní chemická a senzorická analýza. Byla vybrána jedna kultura, s použitím které byla vyrobena další skupina vzorků, a ty byly podrobeny širšímu spektru analýz. Z výsledků pokusu vyplynulo, že sýr vyrobený z kozího mléka ve směsi s kravským mlékem (poměr 1:1) má lepší texturní vlastnosti, rychleji prozrává a je lépe přijímán konzumenty než sýr, který je vyrobený čistě z kozího mléka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/32461
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 37636


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
slintáková_2015_dp.pdf 2.113Mb PDF Zobrazit/otevřít None
slintáková_2015_op.pdf 223.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
slintáková_2015_vp.pdf 525.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet