Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka

Show full item record

No preview available
Title: Výroba polotvrdých zrajících sýrů z kozího mléka
Author: Slintáková, Kateřina
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo optimalizovat výrobu polotvrdých zrajících sýrů holandského typu z kozího mléka a vybrat vhodnou kulturu pro inokulaci mléka. V laboratorních podmínkách byly vyrobeny sýry holandského typu, k jejichž produkci byly použity odlišné kultury. Na vzorcích pak byla provedena, po stanovené době zrání, základní chemická a senzorická analýza. Byla vybrána jedna kultura, s použitím které byla vyrobena další skupina vzorků, a ty byly podrobeny širšímu spektru analýz. Z výsledků pokusu vyplynulo, že sýr vyrobený z kozího mléka ve směsi s kravským mlékem (poměr 1:1) má lepší texturní vlastnosti, rychleji prozrává a je lépe přijímán konzumenty než sýr, který je vyrobený čistě z kozího mléka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/32461
Date: 2015-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 37636


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
slintáková_2015_dp.pdf 2.113Mb PDF View/Open None
slintáková_2015_op.pdf 223.0Kb PDF View/Open None
slintáková_2015_vp.pdf 525.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account