Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů
Autor: Burianová, Kateřina
Vedoucí: Egner, Pavlína
Abstrakt: Práce byla zaměřená na testování stability gelů obohacených o netradiční antimikrobní látky (kyselina mandlová a esenciální oleje) v různých teplotních režimech a následné ověřování jejich antimikrobních vlastností. Základem pro tvorbu gelů byla látka na bázi kyseliny akrylové (Carbomer). Na základě testování lze říci, že zvýšená teplota, společně s prodlužující dobou skladování má nepříznivý vliv, jak na stabilitu, tak na antimikrobní účinnost připravených gelů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/33583
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 39333


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
burianová_2015_dp.pdf 2.345Mb PDF Zobrazit/otevřít
burianová_2015_vp.pdf 234.9Kb PDF Zobrazit/otevřít
burianová_2015_op.pdf 145.3Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet