Příprava emulzí s obsahem rybích olejů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava emulzí s obsahem rybích olejů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava emulzí s obsahem rybích olejů
Autor: Pučálková, Lenka
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá formulací emulzních systémů obsahujících rybí olej. Forma emulzí byla zvolena jako jeden z možných způsobů enkapsulace aktivní látky. Emulze se lišily obsahem olejové fáze, typem a koncentrací stabilizující látky (kaseinát sodný, komplex kaseinátu sodného s dextranem) a hodnotou pH disperzní fáze. Jejich příprava byla provedena pomocí dvou různých zařízení, homogenizátoru Ultraturax a sonikátoru. Charakterizována byla velikost částic a stabilita emulzí. Vlastnosti emulzí se měnily vlivem různých podmínek přípravy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/33640
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 39426


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pučálková_2015_dp.pdf 3.041Mb PDF Zobrazit/otevřít
pučálková_2015_vp.pdf 98.57Kb PDF Zobrazit/otevřít
pučálková_2015_op.pdf 234.4Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet