Vliv vybraných rostlinných olejů na mikroorganizmy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv vybraných rostlinných olejů na mikroorganizmy

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hauerlandová, Iva
dc.contributor.author Bezoušková, Martina
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:49:38Z
dc.date.available 2015-07-24T12:49:38Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/34180
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na rostlinné oleje a jejich antimikrobiální účinky, které by bylo možné využít v kosmetických prostředcích. V teoretické části jsou definovány rostlinné oleje, jejich fyzikální a chemické vlastnosti, technologický postup výroby a jejich získávání. Další část je zaměřena na atypické rostlinné oleje, kosmetické prostředky a jejich formy. Následně jsou charakterizovány mikroorganizmy kontaminující kosmetické prostředky. V praktické části byly studovány antimikrobiální účinky atypických rostlinných olejů pomocí dvou kvalitativních difúzních metod. Vliv olejů byl sledován na bakteriích i mikroskopických houbách.
dc.format 84 s.
dc.format.extent 2845468
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject lipidy cs
dc.subject rostlinné oleje cs
dc.subject kosmetické prostředky cs
dc.subject antimikrobiální účinky cs
dc.subject lipids en
dc.subject plant oils en
dc.subject cosmetic products en
dc.subject antimicrobial effect en
dc.title Vliv vybraných rostlinných olejů na mikroorganizmy
dc.title.alternative Influence of Selected Plant Oils on Microorganisms
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Egner, Pavlína
dc.date.accepted 2015-06-10
dc.description.abstract-translated The thesis focused on plant oils and its antimicrobial effects with possible application in cosmetic products. Theoretical part consisted of plant oil characterization, production and properties. Then, cosmetic products, their forms and microbial contaminants were discussed. Experimental part was devoted to determination of antimicrobial effects of selected non-traditional plant oilsvia qualitative difussion methods. Inhibitory effect of oils was examined using bacteria, yeasts and filamentous fungi.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 32063
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2015-05-18


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bezoušková_2015_dp.pdf 2.713Mb PDF Zobrazit/otevřít
bezoušková_2015_vp.pdf 493.1Kb PDF Zobrazit/otevřít
bezoušková_2015_op.pdf 252.2Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet