Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády
Autor: Žižková, Helena
Vedoucí: Lapčík, Lubomír
Abstrakt: Na trhu existuje mnoho různých druhů čokoládových výrobku, které se liší nejen senzorickými a fyzikálně-chemickými vlastnostmi, ale hlavně svou surovinou skladbou a obsahem jednotlivých složek. Tato diplomová práce se u čokoládových výrobků zaměřuje na odlišnosti v použití různých druhů tuků kakaového másla, mléčného tuku, ekvivalentů, popřípadě náhražek kakaového másla. U těchto vzorků byly stanoveny statické kontaktní úhly smáčení a z jejich hodnot poté vypočítána povrchová energie. Byl zkoumán vliv obsahu tuku, použitého v čokoládovém výrobku na smáčivost a povrchovou energii. Provedeny byly také doplňující měření za účelem určení bodu tání použitých tuků nebo stanovení jednotlivých složek čokoládových výrobků, které mohou ovlivňovat hodnotu povrchové energie. Téma práce také souvisí s vývojem nových materiálů pro výrobu forem na tabulkové čokolády.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37491
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 42057


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
žižková_2016_dp.pdf 5.976Mb PDF Zobrazit/otevřít None
žižková_2016_op.pdf 510.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
žižková_2016_vp.pdf 501.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet