Vliv ekologických faktorů na chemické složení brambor

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv ekologických faktorů na chemické složení brambor

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv ekologických faktorů na chemické složení brambor
Autor: Vyklická, Petra
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Cílem mé diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek dusíku a manganu na výnos a chemické složení hlíz velmi raných brambor. Problematika byla řešena formou nádobového pokusu. Hlízy byly sklizeny po 90 dnech vegetace, kdy jsou v konzumní zralosti. Po jejich zvážení a spočítání byly analyzovány na obsah sušiny, škrobu, dusíku, hrubé bílkoviny, fosforu, manganu a jednotlivých aminokyselin. Vysoké množství dusíku použitého ke hnojení brambor mělo positivní vliv na syntézu bílkovin a zvyšovalo obsah fosforu v hlízách, ale negativně se projevilo na výnosu hlíz a obsahu škrobu v hlízách. Stupňované dávky manganu se projevily výrazně na snížení výnosu hlíz (statistická významnost však nebyla zjištěna) při současném zvyšování obsahu tohoto prvku v čerstvé hmotě bramborových hlíz. Positivní vliv měly také na syntézu škrobu, bílkovin a aminokyselin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3752
Datum: 2007-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5221


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vyklická_2007_dp.pdf 763.4Kb PDF Zobrazit/otevřít
vyklická_2007_vp.doc 26.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vyklická_2007_op.doc 42.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet