Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin
Autor: Augustová, Monika
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v kysaném zelí, kysaných okurkách a Worcesteru. Biogenní aminy, které byly stanovovány, byly tryptamin, fenylethylamin, putrescin, kadaverin, histamin, tyramin, spermidin a spermin. Biogenní amin s nejvyšší koncentrací byl putrescin. Naopak biogenní amin tryptamin nebyl detekován v žádném vzorku. Největší množství biogenních aminů obsahovalo kysané zelí. Nejmenší množství biogenních aminů bylo detekováno u Worcesteru.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39287
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 38453


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
augustová_2016_dp.pdf 1.815Mb PDF Zobrazit/otevřít None
augustová_2016_op.pdf 615.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
augustová_2016_vp.pdf 634.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet