Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů
Autor: Charamzová, Lucie
Vedoucí: Mrázek, Josef
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby jogurtů. Samotným cílem této bakalářské práce je na základě vyhodnocení senzorických dotazníků posoudit, jaké jsou nejoptimálnější parametry pro výrobu a skladování jogurtů. Rozdílným výrobním parametrem byla zvolena fermentační teplota 40 °C a 45 °C. Skladovací faktory byly rozlišeny rozdílnou teplotou skladování a to 4 °C, 8 °C a 12 °C. V praktické části byly vyrobeny jogurty s použitím jogurtové kultury LAMBDA6 od výrobce Et. Coquard. Tyto jogurty byly použity při senzorickém hodnocení, které probíhalo druhý den po výrobě a pak ve 14. a 28. dni skladování. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39309
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38496


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
charamzová_2016_dp.pdf 2.479Mb PDF Zobrazit/otevřít None
charamzová_2016_op.pdf 616.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
charamzová_2016_vp.pdf 615.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet