Systém kritických bodů ve školním poloprovozu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Systém kritických bodů ve školním poloprovozu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Systém kritických bodů ve školním poloprovozu
Autor: Nováková, Lenka
Vedoucí: Mrázek, Josef
Abstrakt: Bakalářská práce řeší systém kritických bodů ve školní poloprovozní technologické dílně. V teoretické části práce jsou pojednány základní evropské legislativní předpisy (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002, dále č. 852, 853, 854/2004 a 2073/2005) a české právní předpisy, vysvětlení základních pojmů a postup zpracování systému. Praktická část práce pojednává o zpracování systému, pro který byla vybrána výroba čerstvých sýrů a tvarohů (měkký, jemný, tučný). Jsou vybrány kritické kontrolní body (CCP 1 a CCP 2), kde hrozí největší rizika při výrobním postupu. Jako nejdůležitější kritický bod byla zvolena teplota skladování a navržena nápravná opatření. Nápravným opatřením při překročení teploty 8 °C je uložení výrobků do jiného skladovacího prostoru. Tato praktická část práce může sloužit jako podklad pro navržení systému kritických bodů (HACCP) na poloprovozní technologickou dílnu a výuku studentů školy budoucích pracovníků potravinářského průmyslu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39311
Datum: 2016-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 38501


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
nováková_2016_dp.pdf 1.774Mb PDF Zobrazit/otevřít None
nováková_2016_op.pdf 611.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
nováková_2016_vp.pdf 616.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet