Využití termické analýzy v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití termické analýzy v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití termické analýzy v potravinářství
Autor: Musil, Karel
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Předložená bakalářská práce se zaměřuje na jednotlivé metody termické analýzy, které se využívají v potravinářství ke kontrole kvality potravin. Byly analyzovány vybrané druhy potravin tak, aby vystihovaly možnosti termické analýzy při analýze bílkovin, sacharidů a lipidů za účelem optimalizace podmínek při pečení, smažení a vaření. U bílkovin byl sta-noven denaturační pík proteinů kuřecího, vepřového a hovězího masa. U sacharidů proces želatinace, teplota tání a degradace a u lipidů teplota tání a krystalizace. Jednotlivé analýzy byly provedeny na měřicím přístroji DTG - 60 Shimadzu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39439
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Práce není přístupná
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 42198


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
musil_2017_dp.pdfZablokované 3.169Mb PDF Zobrazit/otevřít None
musil_2017_op.pdf 625.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
musil_2017_vp.pdf 632.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet