Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny
Autor: Ščurková, Adriana
Vedoucí: Rouchal, Michal
Abstrakt: Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou flavonoidů, cyklodextrinů a tvorbou supramolekulárních komplexů mezi těmito látkami. Cílem experimentální části byla syntéza flavonu a jeho úplná charakterizace pomocí IR, GC-MS, ESI-MS a NMR. Flavon spolu s kvercetinem představují ligandy, u kterých byla pomocí hmotnostní spektrometrie studována schopnost vytvářet supramolekulární komplexy s cyklodextriny. Kvercetin představuje významný antioxidant, a proto byla spektrofotometricky provedena analýza antioxidační aktivity samotného kvercetinu a jeho komplexů s nativními cyklodextriny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40582
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46331


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ščurková_2017_dp.pdf 3.473Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ščurková_2017_op.pdf 123.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ščurková_2017_vp.pdf 551.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet