Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
Autor: Válková, Petra
Vedoucí: Bubelová, Zuzana
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na syrovátku a její fermentaci pomocí pěti kmenů kvasinek Kluyveromyces lactis. Náplní práce byla stručná charakteristika syrovátky (složení a zpracování), alkoholové fermentace a kvasinek, které byly využívány v této práci. Poslední kapitola teoretické části byla zaměřena na biotechnologické zpracování syrovátky. Praktická část byla věnována fermentaci syrovátky o dvou různých koncentracích. Tato fermentace probíhala při třech kultivačních teplotách a byla sledována během čtyř dnů. Závěrem práce bylo vyhodnocení úbytku laktózy po fermentaci pro daný kmen Kluyveromyces lactis za daných podmínek. Po vyhodnocení výsledků bylo zjištěno, že nejvyšších úbytků laktózy bylo dosaženo u vzorků fermentovaných kmeny CCDM 252 a 255. Dále bylo shledáno, že nejintenzivnější úbytky laktózy nastávaly při 28 °C.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40603
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 46370


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
válková_2017_dp.pdf 2.698Mb PDF Zobrazit/otevřít None
válková_2017_op.pdf 524.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
válková_2017_vp.pdf 525.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet