Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nové trendy v obalových materiálech pro využití v potravinářství
Autor: Mácová, Klára
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Hlavním tématem této bakalářské práce jsou trendy v obalových materiálech pro použití v potravinářství. Práce je zaměřena na představení základní typologie obalů, které se po-stupem času vyvíjely, jejich dnešní podobu a konkrétní využití jednotlivých druhů obalů v praxi. Dále se zaměří na hodnotící kritéria pro správnou volbu nejvhodnější kombinace ve smyslu potravina a její obal. Na tuto problematiku naváže kapitola zaměřená na možná rizika, které mohou nastat při přepravě či skladování produktu, a které by mohly zákazníka odlákat od koupě či ohrozit na zdraví při konzumaci potraviny. Důležité je si uvědomit, že vhodným obalem docílíme dodání atraktivní, čerstvé a zdravotně nezávadné potraviny do rukou spotřebitelů. S ohledem na zrychlující se vývoj obalových technologií jsou zde před-staveny nové způsoby balení potravin. V závěrečné části práce jsou shrnuty základní legis-lativními požadavky, se kterými se výrobci setkávají při výrobě, balení či dodání obalu a jejich obsahu na trh.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40615
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 46394


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
mácová_2017_dp.pdf 1004.Kb PDF Zobrazit/otevřít None
mácová_2017_op.pdf 733.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
mácová_2017_vp.pdf 629.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet