Chemické složení miličky habešské

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chemické složení miličky habešské

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Chemické složení miličky habešské
Autor: Hájková, Jitka
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Teoretická část práce se věnuje základnímu chemickému složení miličky habešské (Eragrostis tef L.) a jejím možnostem technologického využití. V rámci experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, popele, lipidů, bílkovin, škrobu, hrubé vlákniny a stanovení stravitelnosti. Dále byl stanoven celkový obsah flavonoidů, polyfenolů, antio-xidační aktivita metodou s ABTS a s DPPH a stanovení vybraných polyfenolických látek metodou HPLC. U hnědých zrn se volně nacházejí ve vyšší koncentraci trans-p-kumarová, ferulová a protokatechinová kyselina, ve vázané formě ve vyšší koncentraci převládá kyse-lina ferulová, katechin a kvercetin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40624
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 46410


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hájková_2017_dp.pdf 3.014Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hájková_2017_op.pdf 528.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hájková_2017_vp.pdf 515.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet