Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti stanovení karotenoidů v potravinách
Autor: Březnická, Jitka
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je popsat karotenoidy a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky můžeme zařadit beta-karoten, lykopen, lutein, zeaxanthin, astaxanthin a další karotenoi-dy. Tyto látky mají pozitivní vliv na lidské zdraví a některé z nich mají i antioxidační účinky. Karotenoidy se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Tato metoda má široké použití a také poskytuje velmi dobré výsledky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4123
Datum: 2009-06-04
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5262


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
březnická_2007_bp.pdfZablokované 2.440Mb PDF
březnická_2007_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
březnická_2007_op.doc 27Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet