Studium tvorby supramolekulárních komplexů 6,9-disubstituovaných purinů s cyklodextriny v plynné fázi

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium tvorby supramolekulárních komplexů 6,9-disubstituovaných purinů s cyklodextriny v plynné fázi

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rouchal, Michal
dc.contributor.author Režná, Lucie
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:57Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:57Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42060
dc.description.abstract Bakalářská práce se v teoretické části zabývá stručnou charakteristikou purinů a cyklodextrinů, dále popisuje princip hmotnostní spektrometrie a v neposlední řadě tvorbu supramolekulárních komplexů v plynné fázi. Cílem praktické části této práce bylo studium tvorby supramolekulárních komplexů mezi vybranými 6,9-disubstituovanými puriny obsahujícími adamantanový skelet a nativními cyklodextriny. Schopnost vytvářet komplexy byla studována pomocí hmotnostní spektrometrie s elektrosprejovou ionizací.
dc.format 62 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject adamantan cs
dc.subject purin cs
dc.subject cyklodextrin cs
dc.subject supramolekulární komplex cs
dc.subject hmotnostní spektrometrie cs
dc.subject plynná fáze cs
dc.subject adamantane en
dc.subject purine en
dc.subject cyclodextrin en
dc.subject supramolecular complex en
dc.subject mass spectrometry en
dc.subject gas phase en
dc.title Studium tvorby supramolekulárních komplexů 6,9-disubstituovaných purinů s cyklodextriny v plynné fázi
dc.title.alternative Study of Supramolecular Complexes of 6,9-Disubstituted Purines with Cyclodextrins in the Gas Phase
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Prucková, Zdeňka
dc.date.accepted 2018-06-12
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of this bachelor thesis brief characterization of purines and cyclodextrins, principle of mass spectrometry as well as creation of supramolecular complexes in the gas phase, is described. The aim of the practical part was to study the formation of supramolecular complexes between selected purine compounds bearing adamantane moiety and native cyclodextrins. The ability to form complexes was studied using electrospray ionization mass spectrometry.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49734
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-04-27


Files in this item

Files Size Format View Description
režná_2018_dp.pdf 2.957Mb PDF View/Open None
režná_2018_op.pdf 124.8Kb PDF View/Open None
režná_2018_vp.pdf 659.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account