Využití technických plynů pro balení masa a masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití technických plynů pro balení masa a masných výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Skýpalová, Petra
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:00:57Z
dc.date.available 2018-07-04T15:00:57Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42061
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou technických plynů v potravinářství, které se využívají pro vytvoření ochranné atmosféry při balení masa a masných výrobků. Úvodní část práce je zaměřena na charakteristiku masa a masných výrobků a popis jednotlivých typů spotřebitelského balení potravin. V druhé části práce jsou zhodnoceny technické plyny z hlediska významu v technologii balení v modifikované atmosféře a způsob, jakým ovlivňují balené potraviny. Závěrem je nastíněn princip dodávání plynů a typy plynných směsí.
dc.format 65 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject balení cs
dc.subject modifikovaná atmosféra cs
dc.subject maso cs
dc.subject technické plyny cs
dc.subject packaging en
dc.subject modified atmosphere en
dc.subject meat en
dc.subject technical gases en
dc.title Využití technických plynů pro balení masa a masných výrobků
dc.title.alternative Use of Technical Gases for Packaging of Meat and Meat Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the problematics of technical gases in the food industry, which are used to create a modified atmosphere during packaging of meat and meat products. The first part is focused on a characteristic of meat and meat products and the description of particular types of consumer food packaging. In the second part of the thesis, technical gases are evaluated in terms of its importance in the technology of packaging in modified atmosphere and the way of its influence to packed food. Finally, the principles of gas supply and types of gaseous mixtures are outlined.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49735
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2018-05-02


Files in this item

Files Size Format View Description
skýpalová_2018_dp.pdf 3.367Mb PDF View/Open None
skýpalová_2018_op.pdf 625.2Kb PDF View/Open None
skýpalová_2018_vp.pdf 625.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account