Fyzikálně - chemická charakteristika vybraných druhů medu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fyzikálně - chemická charakteristika vybraných druhů medu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fyzikálně - chemická charakteristika vybraných druhů medu
Autor: Dadaková, Kateřina
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na fyzikální a chemické vlastnosti medů. Fyzikální a chemické vlastnosti medů závisí na jejich chemickém složení, botanickém původu i geografických podmínkách. Krystalizace medů závisí na obsahu glukosy a fruktosy. Květové medy obsahují více glukosy, krystalizují proto rychleji než medovicové medy. Barva medu závisí na jeho botanickém původu a způsobu zpracování. Květové medy jsou světlejší než medovicové medy. Elektrická vodivost je důležitá vlastnost, díky které lze zjistit botanický původ medu. Medovicové medy mají vyšší elektrickou vodivost díky vyššímu obsahu minerálních látek. Mezi reologické vlastnosti patří viskozita, která se zvyšující se teplotou klesá.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42067
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 49746


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
dadaková_2018_dp.pdf 2.385Mb PDF Zobrazit/otevřít None
dadaková_2018_op.pdf 658.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
dadaková_2018_vp.pdf 652.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet