Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy
Autor: Přívarová, Gabriela
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Teoretická část této bakalářské práce se zabývala technologií výroby smetan se zaměřením na UHT záhřev, změnami tekutých mléčných výrobků v průběhu skladování a charakterizací tekutých výrobků, kde byl mléčný tuk nahrazen rostlinnou složkou. V praktické části této bakalářské práce byl založen skladovací pokus se třemi vzorky po dobu šesti měsíců při třech různých teplotách: chladírenské teplotě 5?2 °C, pokojové teplotě 20?2 °C a termostatové teplotě 40?2 °C. Teplota 5 °C a 20 °C neměla výrazný vliv na změnu sekundárního oxidačního čísla ani na viskozitu vzorků, naopak teplota 40 °C měla za následek nárůst sekundárního oxidačního čísla a viskozity zejména mezi třetím a šestým měsícem skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42072
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 49755


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
přívarová_2018_dp.pdf 3.207Mb PDF Zobrazit/otevřít None
přívarová_2018_op.pdf 661.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
přívarová_2018_vp.pdf 606.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet