Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích
Autor: Strašáková, Monika
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Předmětem této práce bylo sledovat obsah biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích a v závislosti na jejich změnách během chladírenského skladování při 6 °C. Obsah biogenních aminů byl monitorován bezprostředně po zakoupení a na konci doby skladování. Vzorky byly připraveny derivatizací s dansylchloridem a ke stanovení biogenních aminů byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie. Ve všech vzorcích byl detekován tyramin. Nejvyšší obsah biogenních aminů byl zaznamenán v množství 961,1 mg/kg. Takové množství může znamenat zdravotní riziko pro konzumenty.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42103
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 49830


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
strašáková_2018_dp.pdf 3.143Mb PDF Zobrazit/otevřít None
strašáková_2018_op.pdf 521.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
strašáková_2018_vp.pdf 542.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet