Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin
Autor: Tioková, Veronika
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány krizové situace a stavy, které mohou nastat působením škodlivých sil a jevů vyvolaných činností člověka, nebo přírodními vlivy. Dále byly popsány možnosti zabezpečení stravování obyvatelstva, složek záchranného systému a vojáků v těchto situacích a také změny některých složek potravin, které mohou nastat během jejich dlouhodobého skladování v různých teplotních podmínkách. V praktické části diplomové práce byly během ročního skladování sledovány chemické, mikrobiologické, senzorické a reologické změny u deseti vybraných trvanlivých potravin. Předpokladem pro výběr těchto potravin byla jejich delší údržnost v nepříznivých klimatických podmínkách. Vybrané trvanlivé potraviny byly vystavěny čtyřem různým teplotám (mrazírenská, chladírenská, pokojová a termostatová 40 °C), které měly simulovat podnebné (klimatické) pásy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42104
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49833


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
tioková_2018_dp.pdf 1.487Mb PDF Zobrazit/otevřít None
tioková_2018_op.pdf 509.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
tioková_2018_vp.pdf 518.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet