Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Autor: Škrášková, Klára
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Cílem této práce je shrnout dosud zjištěné informace o přítomnosti polyaminů v potravinách a dále o jejich funkcích v různých typech organizmů (mikroorganizmů, rostlin a živočichů). První kapitola shrnuje základní informace o polyaminech a také o jejich množstvích v různých typech potravin. Ve druhé kapitole se pojednává o účincích polyaminů u mikroorganizmů se zaměřením na bakterie. Další kapitola se věnuje roli polyaminů u rostlin a poslední část pojednává o jejich funkcích u živočichů, včetně člověka. Práce se zaměřuje především na účinky základních polyaminů putrescinu, sperminu a spermidinu v menší míře pak agmatinu a kadaverinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42106
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49836


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
škrášková_2018_dp.pdf 4.237Mb PDF Zobrazit/otevřít None
škrášková_2018_op.pdf 632.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
škrášková_2018_vp.pdf 632.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet