Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Autor: Machala, Petr
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a pseudocereálií především se zaměřením na jejich chemické složení. Jejich význam spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné bílkoviny, sacharidy, minerální látky, vitaminy a vlákninu, přičemž výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace. Dále zahrnuje významné poznatky o těchto obilninách z potravinářského i medicínského hlediska.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4490
Datum: 2007-06-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5238


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
machala_2007_bp.pdf 1.789Mb PDF Zobrazit/otevřít
machala_2007_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
machala_2007_op.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet