Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Autor: Ševčíková, Veronika
Vedoucí: Ondrášová, Monika
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá celiakií. Jedná se o intoleranci na lepek, které v těle postihuje tenké střevo. Jedná se autoimunitní onemocnění, které vyvolává směs bílkovin tvořící lepek. V teoretické části jsou shrnuty projevy nemoci, formy, diagnostika a dlouhodobé komplikace. Dále se zabývá stravováním celiaků mimo domov, zaměřené na české restaurace a na ekonomickou stránku bezlepkové diety. Praktická část bakalářské práce je věnována dotazníkovému šetření v restauracích, kde byla zjišťována úroveň podávání bezlepkové stravy. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak je personál informován o této nemoci. Výsledky jsou vyhodnoceny v praktické části práce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45341
Datum: 2019-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 52927


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ševčíková_2019_dp.pdf 1.889Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ševčíková_2019_op.pdf 632.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ševčíková_2019_vp.pdf 776.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet