Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Autor: Helis, Martin
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na stanovení základních a pokročilých parametrů udávajících technologickou kvalitu a využitelnost mouk z pšenice s modrou aleuronovou vrstvou. Velká část práce se věnuje možnostem využití barevné pšenice v porovnání s běžnou pšenicí. Zjiš-ťována byla také možná pekárenská využitelnost mouk s modrou aleuronovou vrstvou. Vý-sledky zkoušky tažnosti ukázaly, že těsta z odrůdy Skorpion jsou dostatečně tažné, avšak lze očekávat, že budou podléhat snadnějšímu roztržení. Sledováním chování při farinogra-fickém měření a záhřevu pomocí Mixolabu byly nalezeny rozdíly mezi moukou komerční. Výsledky prokazují možnou použitelnost testované modré pšenice v pekárenské výrobě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45489
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 53160


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
helis_2019_dp.pdf 2.570Mb PDF Zobrazit/otevřít None
helis_2019_op.pdf 696.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
helis_2019_vp.pdf 691.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet