Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Lanczová, Nikoleta
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:29Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:29Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45492
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce zahrnuje výrobu zeleného čaje s bližším zaměřením na čaj matcha, dále uvádí chemické složení se zaměřením na obsah minerálních prvků. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu minerálních prvků v čajích matcha a jejich jednotlivých výluzích pomocí metody ICP-MS a spektofotometrické stanovení fosforu. Čaj matcha je bohatý zejména na prvky na Mn, Cu, Mg, P.
dc.format 90 s. (17 169 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject matcha cs
dc.subject zelený čaj cs
dc.subject minerální prvky cs
dc.subject ICP-MS cs
dc.subject spektrofotometrie cs
dc.subject matcha en
dc.subject green tea en
dc.subject mineral elements en
dc.subject ICP-MS en
dc.subject spectophotometry en
dc.title Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích
dc.title.alternative Determination of minerals and trace elements in matcha teas
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2019-06-04
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis includes the production of green tea with a closer focus on matcha tea, followed by the chemical composition focusing on the content of mineral elements. The practical part is focused on determination of mineral elements content in matcha teas and their individual extracts by the ICP-MS method and spectrophotometric determination of phosphorus. The green tea is rich in Mn, Cu. Mg, P.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53163
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
lanczová_2019_dp.pdf 3.570Mb PDF View/Open None
lanczová_2019_op.pdf 694.3Kb PDF View/Open None
lanczová_2019_vp.pdf 714.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account