Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti snížení obsahu biogenních aminů kulturami využívanými při výrobě fermentovaných masných výrobků
Autor: Lhotská, Marika
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá biogenními aminy, možností snížení jejich obsahu za pomocí mikrobiálních kultur. Cílem práce bylo otestovat 18 gram-pozitivních mikrobiálních kultur používaných při výrobě fermentovaných masných výrobků a hledání kultur, které jsou schopné degradovat biogenní aminy v závislosti na dostupnosti živin. Jako významnými degradéry se ukázaly 3 mikrobiální kultury s komerčními názvy LHP DRY, SM-194 a BFL-TO3. Dalším cílem bylo sledovat schopnost degradace biogenních aminů v závislosti na složení a množství kultivačního média, vlivem rozdílného pH a kultivační teploty. Úbytek biogenních aminů byl sledován ve vybraných tekutých médiích pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45493
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 53164


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
lhotská_2019_dp.pdf 3.198Mb PDF Zobrazit/otevřít None
lhotská_2019_op.pdf 149.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
lhotská_2019_vp.pdf 505.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet