Možnosti fluorescenční analýzy při analýze vín

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti fluorescenční analýzy při analýze vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti fluorescenční analýzy při analýze vín
Autor: Šťastná, Tereza
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: ABSTRAKT Diplomová práce se zabývá možnostmi fluorescenční analýzy při analýze tichých vín. Teo-retická část obsahuje chemické složení vína z pohledu těkavých a netěkavých složek, vý-robu vína u malovinařů včetně jeho hodnocení. Dále je v této části popsána fluorescenční spektrometrie a vybrané metody analýzy tichých vín. V praktické části byly analyzovány a hodnoceny vzorky vín z různých vinařských oblastí metodami fluorescenční analýzy a pro srovnání či doplnění byly stanoveny hodnoty koncentrace polyfenolických látek, intenzity fluorescenčního záření, hustoty a dalších parametrů. Na základě získaných dat byla proká-zána rozdílná koncentrace polyfenolických sloučenin ve vzorcích vín totožné odrůdy, ale pocházející z rozdílných vinařských oblastí. Naopak hustota těchto vín byla ze statistické-ho hlediska nezávislá na jejich původu a odrůdě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45501
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 53172


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šťastná_2019_dp.pdf 3.279Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šťastná_2019_op.pdf 693.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šťastná_2019_vp.pdf 702.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet