Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin

Zobrazit celý záznam

Thumbnail
Název: Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin
Autor: Koubová, Eva
ISBN: 978-80-7454-920-5
URI: http://hdl.handle.net/10563/45905
Datum: 2014-09-01
Vydavatel: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Počet stran: 64
Dostupnost: Bez omezení


Abstrakt:

Dizertační práce reflektuje vzrůstající zájem spotřebitelů o netradiční obiloviny jako suroviny pro lidskou výživu. Mezi tyto patří zejména kamut, rýže s černými či červenými obalovými vrstvami, divoká rýže, quinoa s barevnými obalovými vrstvami či milička habešská. Dizertační práce se zabývá stanovením obsahu základních nutričních a vybraných biologicky aktivních látek netradičních obilovin, následným stanovením změn v jejich obsahu při skladování a po tepelné úpravě. Vzorky netradičních obilovin s barevnými obalovými vrstvami vykazovaly vyšší obsah polyfenolů, vlákniny a stejně tak i vitaminů ve srovnání s běžnými obilovinami.

Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
koubová_2020_teze.pdf 3.017Mb PDF Zobrazit/otevřít
koubová_2020_dp.pdf 1.591Mb PDF Zobrazit/otevřít None
koubová_2020_op.zip 1.776Mb application/zip Zobrazit/otevřít None
koubová_2020_vp.docx 12.89Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet