Sýry typu "Pasta-Filata"

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Sýry typu "Pasta-Filata"

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sýry typu "Pasta-Filata"
Autor: Chvatíková, Marie
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo popsat výrobu sýru typu "Pasta-Filata" a faktory, které ovlivňují výrobu těchto sýrů. Nejdůležitější operací při výrobě pařených sýrů je samotné paření sýřeniny při teplotě 65 - 90°C podle druhu vyráběného sýru. Při této teplotě se mění funkční vlastnosti sýru a sýřenina se stává plastickou a dá se různě tvarovat. Existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit výrobu těchto sýrů a tím mohou pozměnit jejich funkční vlastnosti například, že sýr při procesu paření nepůjde tvarovat do požadovaného tvaru. Proto je důležité dodržovat správnou výrobní praxi u jednotlivých pařených sýrů. Součástí práce je také charakteristika jednotlivých zástupců pařených sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/46297
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 49722


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
chvatíková_2020_dp.pdf 2.606Mb PDF Zobrazit/otevřít None
chvatíková_2020_op.pdf 822.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
chvatíková_2020_vp.pdf 839.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet