Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Studium možnosti přídavku přidatných látek na jakost mléčných výrobků
Author: Jiříčková, Hana
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Tato diplomová práce zkoumá vliv různých doporučených stabilizátorů na jakost termizo-vaných sýrů. Počáteční experimenty s rozsáhlým souborem stabilizátorů byly realizovány na výrobním zařízení ve školním poloprovoze. Následovalo hodnocení těchto výrobků a doporučení redukovaného počtu stabilizátorů pro další výroby. Po ukončení výběru byly doporučeny dva nejlepší stabilizátory mlékárně Kromilk spol. s r. o. v Kroměříži pro plnou standardní výrobu, s daným technologickým postupem, která byla provedena na provozním zařízení mlékárny Kromilk spol. s r. o. v Kroměříži. Termizované sýry byly podrobeny chemické, senzorické a mikrobiologické analýze. Reo-logické vlastnosti se posoudily dynamickou oscilační reometrií. Popsanými metodami byly vybrány dva nejvhodnější stabilizátory do termizovaných sýrů a z těchto dvou doporučen mlékárně Kromilk spol. s r. o. stabilizátor NATUR TERMIX B1, který nejlépe ovlivnil jakost termizovaného sýru a je ekonomicky nejvýhodnější, takže mlékárna při dodržení kvalitativních standardů dosáhne i ekonomicky výhodné výroby.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4698
Date: 2007-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 5192


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
jiříčková_2007_dp.pdf 1.127Mb PDF View/Open
jiříčková_2007_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
jiříčková_2007_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account