Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici
Autor: Hrabová, Eliška
Vedoucí: Matyáš, Jiří
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou čerstvosti masa v domácích podmínkách. Teoretická část práce popisuje obecnou rovinu masa z hlediska jeho složení, skladování, zrání, údržnosti, mikrobiologie a legislativy. V práci jsou také popsány vhodné obaly pro uchování masa a metody pro měření amoniaku v mase. Praktická část práce se zabývá měřením plynů uvolňujících se při skladování masa. Pomocí senzorů při uchování masa v lednici, byly sledovány konkrétní plyny především amoniak (NH3) a okrajově oxid dusičitý (NO2) a oxid uhelnatý (CO). Výsledky práce hledají limity použitelnosti přehledného indikátoru pro zjištění čerstvosti masa v domácích podmínkách, bez nutné znalosti problematiky pro uživatele.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47330
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 59673


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hrabová_2021_dp.pdf 4.198Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hrabová_2021_op.pdf 857.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hrabová_2021_vp.pdf 231.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet