Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antibiotická rezistence u stafylokoků izolovaných z potravin
Autor: Pileková, Dominika
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalárska práca sa zaoberá problematikou antibiotickej rezistencie u stafylokokov izolovaných z potravín. Jej cieľom je upriamiť pozornosť na celosvetovo sa vyskytujúci fenomén antibiotickej rezistencie baktérií a jeho fatálne následky. Táto práca je rešeršná. Prvá kapitola charakterizuje baktérie rodu Staphylococcus vrátane ich vlastností, výskytu v potravinách, stafylokokových enterotoxikóz, ktoré môžu spôsobovať a metód pre ich detekciu. Druhá kapitola sa zameriava na objasnenie podstaty antibiotickej rezistencie, popis príčin a mechanizmov jej vzniku. Tretia kapitola upriamuje pozornosť na antibiotickú citlivosť a rezistenciu u stafylokokov izolovaných z potravín a nápojov, cesty prenosu stafylokokov do potravín a nápojov a taktiež metódy pre stanovenie antibiotickej rezistencie u stafylokokov izolovaných z týchto materiálov.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47365
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 59715


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
pileková_2021_dp.pdf 1.751Mb PDF Zobrazit/otevřít None
pileková_2021_op.pdf 301.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
pileková_2021_vp.pdf 834.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet