Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Autor: Blažková, Adéla
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Práce se zabývá nativními škroby, jejich vlastnostmi a výrobou z rostlinných materiálů. Hlavně tedy výrobou bramborového škrobu. Dále jsou popsány modifikované škroby, které si při jejich výrobě musí zachovat alespoň jednu vlastnost původního škrobu. Podrobně je popsána enzymová hydrolýza škrobu. Uplatnění modifikovaných škrobů v potravinářském průmyslu a to hlavně v mlékárenském, pekařském a cukrářském. Jsou zde rozebrány reologické vlastnosti (viskozita, plasticita) a princip retrogradace, který má vliv na vznik gelu a jeho uplatnění na výrobu želatinových cukrovinek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4741
Datum: 2009-06-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 5260


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
blažková_2007_bp.pdf 361.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
blažková_2007_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
blažková_2007_op.doc 37.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet