Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii
Autor: Eichlerová, Kateřina
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo určit a popsat vybrané méně známé druhy bylinek a je-jich využití v gastronomii příp. v dalších odvětvích. Bakalářská práce se zabývá historií bylinkářství, jsou zde uvedené vonné a chuťové látky běžně obsažené v bylinách. Z che-mického hlediska jsou zde rozebrány důležité obsahové látky v bylinách a jejich účinky. Těmito skupinami látek jsou silice, alkaloidy, fenoly, vitaminy, minerální látky a glykosidy. U 13 vybraných méně známých druhů bylin je blíže popsána jejich charakteristika, využití v gastronomii a jejich účinky na lidský organismus. V poslední části této práce jsou specifikovány moderní trendy v gastronomii s přihlédnutím na využití méně známých dru-hů bylin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47497
Datum: 2020-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 52925


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
eichlerová_2020_dp.pdf 1.685Mb PDF Zobrazit/otevřít None
eichlerová_2020_op.pdf 851.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
eichlerová_2020_vp.pdf 847.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet