Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích
Autor: Lenárdová, Iveta
Vedoucí: Lukášková, Eva
Abstrakt: Práce se zabývá základními principy zajištění stravování obyvatel v krizových situacích - popisuje zúčastněné orgány a orgány zodpovědné za zajištění stravování, důležité výživové hodnoty obyvatel a rozdělení obyvatel do stravovacích skupin podle věku, fyzické aktivity a pohlaví. Práce dále informuje čtenáře o problematice nemoci celiakie a vysvětluje základní pravidla bezlepkového stravování. Pro potřeby analýzy jsou potraviny rozděleny do skupin dle druhu potraviny. Analýza zobrazuje dostupnost bezlepkových potravin v obchodních sítích a na jejím základě je sestaven návrh vhodné skladby stravy a konkrétní jídelní lístky pro každou skupinu obyvatel. Jídelní lístky jsou nutričně vyhodnoceny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47669
Datum: 2019-11-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav ochrany obyvatelstva
Studijní obor: Bezpečnost společnosti
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 53916


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
lenárdová_2020_dp.pdf 2.332Mb PDF Zobrazit/otevřít None
lenárdová_2020_op.pdf 310.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
lenárdová_2020_vp.pdf 75.41Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet