Problematika plýtvání potravinami v okrese Uherské Hradiště

DSpace Repository

Language: English čeština 

Problematika plýtvání potravinami v okrese Uherské Hradiště

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Slaníková, Lucie
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:31Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:31Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/48006
dc.description.abstract Plýtvání potravinami na území okresu Uherské Hradiště je doposud minimálně analyzované téma. Přestože je v současnosti zvýšený zájem o snižování potravinového odpadu, absence znalosti současné situace a metodik brání v efektivní implementaci opatření. Práce si klade za cíl zmapovat, současné důvody plýtvání a dopady, které plýtvání potravinami způsobuje, popsat plýtvání napříč celým potravinovým řetězcem a definovat snížení plýtvání potravin na jednotlivých úrovních hierarchie nakládání s potravinovými přebytky. Praktická část nabízí modelová řešení, jež jsou aplikovatelná v praxi na úrovni spotřebitelů, města a okresu.
dc.format 95 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject důsledky plýtvání potravinami cs
dc.subject plýtvání potravinami cs
dc.subject potravinové banky cs
dc.subject potravinový odpad cs
dc.subject ztráta potravin cs
dc.subject food banks en
dc.subject food loss en
dc.subject food waste en
dc.subject the consequences of food waste en
dc.title Problematika plýtvání potravinami v okrese Uherské Hradiště
dc.title.alternative The Issue of Food Waste in Uherské Hradiště District
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Božek, František
dc.date.accepted 2020-06-30
dc.description.abstract-translated Food waste in Uherské Hradiště district is a minimally analyzed topic so far. Although there is currently an increased interest in reducing food waste, the lack of knowledge of the current situation and methodologies hinders the effective implementation of measures. The aim of the work is to map the current reasons for waste and the impacts food waste causes. Describes waste in the food chain and defines the reduction of food waste at individual levels of the hierarchy of food surplus management. The practical part will try to offer model solutions that can be applied in practice at the levels, consumers, city and district.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-discipline Security of Society en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 54489
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-06-05


Files in this item

Files Size Format View Description
slaníková_2020_dp.pdf 1.843Mb PDF View/Open None
slaníková_2020_op.pdf 234.8Kb PDF View/Open None
slaníková_2020_vp.pdf 74.51Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account